MYSQL Nedir?

MYSQL Nedir?

MYSQL Nedir?

Bu tabir çoğunlukla Mysql tabiri ile karıştırılmakta ve aradaki fark nedir Mysql nedir gibi soruların ortaya çıkmasına nende olmaktadır. Öncelikle ikisi de veri tabanı olmakta ancak aralarında bazı farklar bulunmaktadır. Bu farklardan en önemlisi aslında Mysql veri tabanının en önemli özelliği bu yazılımın bir açık kaynağa sahip kod ile oluşturuluyor olmasıdır. Bu özelliği ile de diğer veri tabanından daha az maliyetler ile kurularak kullanılabilmektedir. Mysql ayrıca veri tabanları arasında ilişkisel olan türe sahip bir veri tabanı olmaktadır. Bunun ne anlama geldiğini açıklayacak olursak. Şöyle ki basit bir şekilde bir web adresindeki verilerin birbirlerine bağlı olarak işlem yapması anlamına gelmektedir. Daha doğrusu tek bir yazılım üzerinden birden fazla sunucunun işlem yapabilmesini sağlamaktadır.
Mysql birçok internet ortamında kullanılabilmesinin yanı sıra en daha çok web adres yöneticilerin tercih ettiği bir veri taban yazılımı olmaktadır. Yani Mysql nedir sorusunun cevabı genel olara bir web adresine girilen verilerin başarılı bir şekilde depolandığı ve korunduğu yazılım olmaktadır. Bu veri tabanı diğerleri gibi rahatlıkla Windows üzerinde rahatlıkla kullanılabilmekte ve diğer veri tabanı yazılımlarına göre çok daha işlevsel ve etkili bir yazılıma sahiptir. Veri tabanının sahip olduğu en önemli özellik ise, dışarıdan erişim ve kısıtlamalar konusunda oldukça esnek ve etkili bir yapıya sahip olmasıdır.

MySQL Veri Tabanı Nasıl Kurulur?

Bir veri tabanında yararlanmak ve kullanmak isteyen kişilerin öncelikle yapması gereken en önemli şey doğal olarak o veri tabanının kurulumunu başarılı bir şekilde sağlamaktır. Mysql nedir sorusunun cevabını verdikten sonra cevabını vermemiz gereken bir başka soruda bu veri tabanının nasıl kurulacağıdır. Bu veri tabanını kurmak için öncelikle Yerel disk c üzerinden bu işlemi yapacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Yazılımı kurmak için Yerel disk C’ye girdiğiniz de karşınıza çıkan database bağlantısında wizard seçeneğini seçiniz. Daha sonra açılan ekran üzerinden veri tabanınıza bir isim belirleyin ve bu isimi ayrılan bölüme yazarak kayıt işlemine başlayın. Bundan sonra ki süreçte veri tabanı yazılımı sizleri zaten gerekli şekilde yönlendirecek ve işlem başarılı bir şekilde tamamlanacaktır.

Leave a comment