Web Sitesinde Veri Tabanının Önemi
Web tasarımcıların ve birçok işletmenin işini kolaylaştıran veri tabanı, bilgilerin ve içeriklerin farklı tablolar içerisinde saklandığı depo alanıdır. Bankalar, devlet daireleri, işletmeler, web siteleri vb. gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Web sitesinde veri tabanının önemi hayati derecede fazladır, bilgilerin saklanması, alt kategoriler ayrılması ve kısa sürede bilgilere ulaşmak site sahiplerinin işini kolaylaştırmaktadır. Veri tabanı olmasa manuel olarak bilgilerin kaydedilmesi gerekecekti ve bilgilere ulaşmak inanılmaz zaman alacaktı, işte bu temel nedenden dolayı web tasarımcıların işleri kolaylaşmaktadır.
Web siteleri için kullanılan birçok veri tabanı programı bulunmaktadır, her programın farklı nitelikte özellikleri olduğu için amacınız bu aşama da oldukça önemlidir. Veri tabanını kullanacağınız amaç belirli ise buna göre bir program seçebilirsiniz, tasarımcılar bu konuda sizlere rehber olacaktır. Web sitesinde veri tabanının önemi konusunda maddeler halinde sizlere paylaşacağımız bilgilendirme yazısını okuduktan sonra bu konuda herhangi bir soru işareti kalmayacak.
Web sitesinde Veri tabanı Ne İşe Yarar?
Web sitelerinde bulunan veri tabanı bilgilerin koşulsuz olarak sağlanmasını sağlar. Verileri yönetebilmek için kullanılan İD numarası ile birlikte işlemlerinizi kısa sürede tamamlayabilirsiniz.
Sql veri tabanı en çok kullanılan çeşidi olmuştur, bilgileri daha hızlı bir şekilde size sunmak ve çalışmanızın daha verimli geçmesini sağlayarak sorunları daha kısa sürede çözmenizi sağlamaktadır.
Çifte lisanslı yazılımlar kullanarak bu alanda zirveye ulaşabilirsiniz. Komutlar sayesinde pratik işlemler yaparak bilgilerin girilmesi oldukça kolay olmaktadır.
Verilerin kendi içerisinde ilişkili olup olmadığını, veri bütünlüğünün sağlanıp sağlanmadığını bizlere gösteren veri tabanı dikkatli kullanılması sonucu bu katkıları verir. Web sitesinde veri tabanının önemi oldukça fazladır ancak bu süreçte dikkat etmeniz gereken hususlar olacaktır.
Veri Tabanında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
- Tablolarda kullanılan isimler anlamlı ve tabloyu açıklayabilecek düzeyde olmalıdır.
- Tablolarda sürekli tekrar eden içerikler bulunmamalıdır.
- Bilgileri iyi kategori etmelisiniz, her bilgiyi farklı farklı tablolara yazmanız sizlere avantaj sağlamayacaktır.
- İsimlendirme konusunda bütün kurallara uyulması gerekmektedir.
- Diyagrama sahip olmayan bir veri tabanı normal olarak işlevini yerine getiremeyebilir, bu açıdan veri tabanları diyaragrama sahip olmalıdır.
- Normalizasyon kurallarına uygun olan bir veri tabanı kusursuzluk noktasında bir adım öndedir.
Leave a comment