Google Reklamları
Dünyanın en çok ziyaret edilen web sitesi olan Google arama motoru içerisinde herhangi bir kelime ile arama yapıldığında o kelimeyle alakalı bir takım sonuçlar karşımıza gelecektir. Google Ads kullanılarak hazırlanan reklamlar eski adıyla Google Adwords reklamları ikiye ayrılmaktadır. Bunlar “Google Arama Ağı Motoru Reklamları” ve bir de “Google Görüntülü Arama Ağı Reklamları” olarak gruplandırılırlar.
Arama ağı motoru reklamları(Google reklamları):Karşınıza gelecek sonuçların en üstünde ve sağ tarafında yer alan sonuçlardır.
Google görüntülü arama ağı reklamları:Birçok sitede muhtemelen karşınıza sıkça çıkan“Google Reklamları” ibaresiyle yer alan video, resim veya hareketli reklamlardır.
Google reklamlarını diğer reklam kampanyalarından ayıran en güzel özelliklerinden birisi fiyat politikasıdır. Ücretlendirme genel olarak TBM(Tıklama Başına Maliyet) üzerinden gerçekleşir. Yani siz reklamınızı 100. 000 kişiye gösterebilirsiniz. Reklamınız tıklanmadığı sürece bütçenizden herhangi bir harcama yapılmayacaktır. Reklam veren firmalar günlük harcanacak bir bütçe belirlerler ve reklamlar bu günlük bütçe dahilinde tıklama alır. Tıklama başına maliyetler ise sektörden sektöre göre değişkenlik gösterir ve sektördeki rekabete göre belli olur. Google reklamları geniş çaplı özellikleriyle, reklamların hangi hedef kitleye, hangi ülkeye, hangi şehirde ki insanlara, hatta saat kaç aralıklarından gösterileceği gibi bir çok detaylı hedefleme seçeneklerine sahiptirler. Google Ads detaylı hedefleme seçenekleriyle bir çok reklam aracından farklıdır. Google Ads ile Google reklamları vermek küçük yada büyük fark gözetmeksizin bir işletmeyi tanıtmak, marka bilinirliğini oluşturmak, farkındalığı artırmak, ürün yada hizmetlerin tanıtımını yapmak, potansiyel müşteriyi müşteriye çevirmek, web sitenize trafik çekebilmek gibi bir çok amaç için kullanılabilir. Tabiki temel amacınız doğrultusunda diğer reklam platformlarında olduğu gibi Google reklamları için belirli stratejiler uygulanması gerekmektedir. Google reklamları Ads aracıyla çevrimiçi olarak yönetilebilmektedir. Örneğin;aynı firmanın bir kaç kampanyası aynı anda aynı bütçeler ile başlatabilirsiniz. Kampanyalar belirli bir süre izlenip, analizleri yapıldıktan sonra A kampanyasının diğerlerine göre sizi daha çok satışa götürdüğünü gördünüz. Diğer kampanyalarınızı durdurabilir ve bütçeleri A kampanyasına aktarabilirsiniz. Bu kampanyaları doğru optimize etmek ve yönetmek için mutlaka profesyonel bir destek almalısınız. Firmanızın bütün süreçlerinde doğru destek ile yola çıkmasını istiyorsanız bizimle iletişime geçiniz.
Leave a comment